Flickan i den gula klänningen Populär San Francisco livsstil Uncategorized 10 munnvattna Hyderabadi matvaror du inte kan leva utan!

10 munnvattna Hyderabadi matvaror du inte kan leva utan!

Hyderabad är en plats där människor är bortskämda efter val. Andra än underbara turistplatser väntar välsmakande recept dig här. Rätter drabbas av säsongsbetonade ingredienser, med en rik spräng av smak, näring och unik smak. Vi har noterat stadens bästa kaféer och restauranger för din nästa utcheckning till Hyderabad. Tänk på det som en gåva till dig själv för att njuta av rik och syndig mat!
Här är tio muntliga Hyderabadi-matvaror du inte kan leva utan:

1. Osmania Biscuits och Irani Chai
Om du är en teälskare måste du prova Irani -chai i Hyderabad. Detta är ett te som bryggs med flera kryddor för att ge en rik smak. Receptet sägs ha förts av persiska nybyggare. Detta te serveras vanligtvis med Osmania -kex. Dessa Hyderabadi -mellanmål har sin egen unika smak och gör det till det optimala eftermiddagsnacket. Kakorna smakar perfekt när de doppas in i Irani -chai. Du kan hitta dessa kex på Bahar Café, Sarvi Café, Blue Sea, Alpha Hotel på Secunderabad och andra lokala te -leder. Bahar Café är en av populära platser som serverar den bästa Irani -chai i staden. De är gjorda av flera kryddor för att förbättra smaken.
Källa: FoodMonster.Online2. Kachhi gosht ki biryani
Kachhi Gosht Ki Biryani är inget annat än rött kött (fårkött) marinerad i traditionella indiska kryddor och kokta med basmatiris. Den ångas sedan över en deg-tätad handi över kol. Om du är i Hyderabad, bör du inte missa detta måste.
Källa: craftLog.com3. Patthar ka gosht
Patthar Ka Gosht är en av de mest rensade Hyderabadi-delikatesserna. Denna maträtt marineras över natten och fårköttet tillagas över varm sten. Pathar betyder sten och gosht betyder kött. Detta smakar bäst när det serveras med parathas eller kulchas. De bästa platserna att prova denna maträtt är Hotel Golkonda på Masab Tank och Sarvi Bakers and Restaurant på Mehdipatnam.

Källa: IndiatVnews.com4. Qubani (eller khubani) ka meetha
Khubani Ka Meetha eller Qubani Ka Meetha är en traditionell Hyderabadi -dessert konstruerad av torkade aprikoser. Detta är ett enkelt recept, som gör att du kan avsluta din måltid på en söt anteckning. Khubani (aprikoser) som används i receptet blötläggs över natten i vatten. Traditionellt serveras Khubani Ka Meetha med söt grädde eller tjock vaniljsås. Du kan ha den här söta maträtten antingen vanlig eller toppad med crunchy mandlar. Du har inget emot att gräva för en andra hjälp också! Receptet är ganska hälsosamt med bit Kanadas herrlandslag i fotboll Tröja användning av socker och ingen ghee. Detta balanserar aprikos naturliga sötma.
Källa: vegrecipesofindia.com5. Haleem
Haleem är en av Hyderabad berömda livsmedel, särskilt under Ramadan -månaden. Denna näringsrika maträtt består av kött, vete, linser och tillagas med kryddor i nästan några timmar. Skålen blir sedan gynnad med korianderblad, myntablad, stekt lök och citronsaft. Under denna festival ställs ett antal gatamatbås för att sälja Haleem. Denna maträtt är inte avsedd för någon speciell religion. Faktum är att alla gillar att gorging på Haleem i Hyderabad, oavsett deras religion. En populär Haleem -destination för Hyderabad är pistahuset.

Källa: YummyIndiansitchen.com6. Mirchi Ka Salan
Mirchi Ka Salan är en curry som serveras med antingen roti eller ris. Denna Hyderabadi -maträtt används ofta under bröllop och andra stora tillfällen. Den är gjord med fyllda långa gröna chili, blandade med ostmassa, tamarindsaft, kokosnöt och sortiment av kryddor. Efter förberedelserna används jordnötter och cashewnötter som pålägg. Resultatet är en välsmakande sås med tamarindens och chilis rikedom.
Källa: YummyIndiansitchen.com [SC: MediaD]

7. Baghare Baingan
En av de bästa sakerna att äta i Hyderabad är Baghare Baingan. Detta är en specialitet av Hyderabadi -köket. Baghare betyder tadka eller härdning, och Baigan hänvisas till aubergine. Aubergine tillagas i cashew, kokosnötsås och tangy kryddor. De andra komponenterna som Cruz Azul Tröja används i denna maträtt är jordnötter, vallmofrön och Kalonji för att bilda en tjock sås. Alla de varma smakerna av kryddor kompletterar maträtten riktigt bra. Användningen av kokosnöt är för en rik och krämig konsistens. Det introducerades ursprungligen av Mughals och omfamnades senare av Nawabs of Hyderabad. Denna maträtt är nu vanlig i varje Hyderabad -samling. Det serveras främst med Rotis och Dal Tadka.
Källa: timesofindia.com8. Falooda
Falooda är en populär indisk efterrätt, bestående av vermicelli i rosirap och mjölk. Det toppas med gelatinbitar, psyllium, tapioca -pärlor och söta basilikafrön. Varje skopa av denna rika efterrätt ger Bayern Munich Tröja en smaskig behandling. Det finns på olika bås på flera marknader i Hyderabad. Faloodas är bäst glada över på Bilal Ice Cream Parlour eller Paradise Bakery. Du kommer aldrig att bli besviken över Falooda. Denna populära efterrätt äts i flera hushåll under sommaren i Hyderabad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *