Flickan i den gula klänningen Populär San Francisco livsstil Clothing Det är i väntan och det är jag. Plus förmåns webbdesign rant.

Det är i väntan och det är jag. Plus förmåns webbdesign rant.

Yep, någon har den här klänningen på estetiskt vintage, och tyvärr, att någon inte är jag. (Kanske de har det i väntan tills de kan komma in i en 24 “midja!) Men är det inte underbart? Skrivaren är fåglar, med bon och ägg. (Detta motiv är någonstans nu; Jag tror att jag har sett den i Hemdekorationssektionerna av varje större tidning under de senaste sex till åtta månaderna.) Jag älskar kragen också, och om du klickar på bilden kan du se den snyggt pläterade kjolen. Det är bara $ 65! Jag önskar den som har den i väntan skulle få det redan och sluta taunting mig.

Resten av webbplatsen har några bra saker, men [varning, rant framåt] Det finns en gigantisk animerad logotyp. Varför behöver du en gigantisk animerad logotyp? Eller, för den delen, Flash Animation på din Splash-sida, som det fanns på en annan vintageplats jag tittade på igår? Du behöver inte en stänksida. En stänksida på en webbplats är i allmänhet en kommersiell för en plats – en plats som din kund redan besöker. ge upp.

Om du ska köra en vintagekläder webbplats behöver du inte prickig (eller flash-y) webbdesign. Dina behov är mycket enkla. Först behöver du mycket tydliga, fokuserade, väl upplysta bilder av plagget. Allvarligt, och utan ursäkter. Skyll inte på kameran, eller varna att färgerna är olika – få den perfekta bilden. Om du inte är en bra fotograf, träna tills du är, eller få hjälp.

Du behöver bra mätningar av plagget. Säg inte bara “Ser ut som en modern storlek 8,” eller (sämre) “passar mig och jag har en 8” eftersom jag garanterar att jag kunde hitta ett dussin kvinnor som alla äger en klädsel som är märkt “8” och har Ingen av dem passar i ditt plagg. ge mätningar.

Också, om det är på något sätt, visa kläder på en mannequin eller klänningform. Levande modeller är roliga, men fokusen vänder sig till modellen och är ofta distraherande. Och om modellen är större än klänningen är effekten fruktansvärd – och jag vill inte få det, för jag är angelägen om ansträngda sömmar. Du kan få en bra, lätt, justerbar klädform på tygbutiker för mindre än $ 100, om du väntar på försäljningen.

Du behöver en bra sökning och navigering, speciellt om du har mycket mer än några saker. Gör inte användarna tillbaka till hemsidan för att byta kategorier (speciellt om det inte finns någon länk till hemsidan på objektsidorna)! Också, gör mig inte klicka fem gånger för att se detaljer om en klänning. Lägg mätningarna, grundläggande villkor och pris ideal bredvid bilden-efter jag vet att jag är mycket mer redo att klicka igenom för mycket fler bilder och information.

Var konsekvent i dina mätningar och beskrivningar, så att om någon försöker hitta B36, säger alla föremål B36, inte “36 byst” eller “Bust-procedurer 36 tum”. Välj en variation av “1950-talet” “1950-talet” eller “femtiotalet” och hålla fast vid det. Närmare, lära sig att stava – jag ber dig inte att vara perfekt, men om du vill att folk ska hitta dig (speciellt på eBay eller Froogle) och du säger att en klänning har en “Peplim”, som försöker hitta “peplums” kommer passera dig idealisk. Din tredje klassens lärare var idealisk – stavningsantal. (Igår såg jag en klänning märkt “Marilyn Munroe”. Vem heck var det? Hon hade dock god smak i klänningar.) Om du absolut inte stavar – hitta någon att hjälpa dig. Jag kunde noga skicka åtta copyedors din väg idag som skulle arbeta för kläder.

När jag talar om eBay, jag vet att många människor har charmiga retrobilder som märker sina listor, men om din bakgrund tar längre tid att ladda än den faktiska klänningen kan jag redan ha klickat på sidan. Använd en bild, som en banner, inte en bakgrund, tack. Och för Guds skull, har det inte rotat, Flash eller dansa Hornpipe. Varför skulle du vilja uppmärksamma vad du säljer? Använd inte regnbåge text, snygga teckensnitt eller all-caps. Jag bryr mig inte om det är mycket lättare att skriva; För ett stort antal människor dumma formatering och all-caps skrivande är fortfarande lika “galen som helvete”, eller kanske “Jag är tretton!”. Och om du säger “Om du är en dålig budgivare kommer jag att döda din hund” eller liknande över-top-hot, jag kommer också att passera dig. Jag vet att det finns många dåliga budgivare på eBay, och jag har blivit bränt mig själv, men börja inte med det antagandet att alla som chanser över din auktion försöker bluffa dig.

Det är inte så svårt att bygga en vintageplats eller eBay-butik. Massor av människor har gjort det. Tricket är att säga “Nej” När du vill lägga till en funktion, eller en bild av något som inte är till salu, eller några Gewegaw eller trick, fråga dig själv “kommer det att sälja en klänning, eller ser det bara coolt ut?” Om svaret är “det ser bara coolt ut,” säg “nej, tack.”

En sista sak – om din webbplats funktioner buller av alla snälliga effekter, låtar, yodeling, vad som helst-jag kommer aldrig att besöka din webbplats igen, och jag kommer att rensa din webbadress från min cache, så jag kommer inte ens komma tillbaka dit av olycka. Det kommer att vara som om du aldrig funnits.

[Jag varnade dig det skulle bli en rant. Tack för din vänliga uppmärksamhet.]

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

En gäst rant på “Varför är vintage mönster så dyra?” Juli 17 2008 med 116 kommentarer
Jag trodde du måste kända 20, 2007
LinkTastic Fredag: Hjälpsamhet EditionMay 30, 2008 med 41 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *